Βιογραφικό

Ο Θεμιστοκλής Παπαδημόπουλος εργάζεται ως Head of Processes στην επιχείρηση Revitup με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.  Aνάμεσα σε 2020 -2021 (Σεπτέμβριος) υπηρέτησε ως σύμβουλος στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη (2019-2021), με αντικείμενο εργασίας το μάρκετινγκ (θέματα ΕΟΤ, αεροπορικών, κρουαζιέρας, ψηφιακού μετασχηματισμού κ.α.).

Το 2019-2020 συνεργάστηκε ως συνεργαζόμενος εκπαιδευτής σε εξωτερικό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού οργανισμού ALBA με τον διεθνή οργανισμό IRC. Εκπαιδευτικά συνεργαζόταν και στο διεθνές συμβουλευτικό γραφείο του (εκλιπόντος) Καθηγητή του Εμμ. Κονδύλη (2015-2017), πρώην διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΜΒΑ Τουρισμού.

Για 15 χρόνια απασχολείται ως στέλεχος μάρκετινγκ και πωλήσεων στον τουριστικό κυρίως κλάδο, με τον οποίο ήρθε σε επαφή τυχαία πρώτη φορά το 2006 (συνεργαζόμενος με την εταιρεία xenia sa), ως κύριο πρότζεκτ την έρευνα αγοράς.

Σπούδασε στην Ελλάδα, με προπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΒΑ, 1999-2003) και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΜΒΑ, 2009-2011). Πριν το ΜΒΑ Τουρισμού είχε συνεργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε τουριστικά projects, μεταξύ άλλων και με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας (για την ψηφιακή προώθηση του συγκεκριμένου προορισμού ήταν και η μεταπτυχιακή του εργασία). Από το 2017 συνεργασία του με το Σύλλογο Τουριστικών Καταστημάτων της Αθήνας τον οδήγησε στην ενασχόλησή του και με την προώθηση των τουριστικών επιχειρήσεων στην Πλάκα, με το Visitplaka.com. Στο κομμάτι της εκπαίδευσης η διοργάνωση των εκδηλώσεων Opentourism (από το 2010 σε Αθήνα, Ρέθυμνο, Σητεία, Άνδρος, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Θάσος κ.α.) δημιούργησαν μία online κοινότητα 15.000 μελών στο facebook, αρκετά χρήσιμη τον καιρό της πανδημίας για την ενημέρωση των επαγγελματιών. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προορισμών EDEN, αλλά και σε διάφορα άλλα, όπως το ADRION (Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανος, Αίγυπτος).

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Baruch College της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και συμμετείχε σε σεμιναρια του Peter Drucker Institute. Το πρώτο του διεθνές σεμινάριο ήταν στα Χανιά το 2004, το International Institute for Political and Economic Studies, μια συνεργασία του The Fund for American Studies και του Georgetown και το πιο απομακρυσμένο γεωγραφικά ήταν στο Altai της Σιβηρίας το 2011. H Μεταπτυχιακή του εργασία (εδώ) στο ΜΒΑ Τουρισμού παραδόθηκε με βαθμό Άριστα το 2011. Η εργασία είχε ως αντικείμενο έρευνας την Ψηφιακή στρατηγική της Αρχαίας Ολυμπίας, με επιβλέποντα τον Καθ. Νικόλαο Γεωργόπουλο και μέλος της τριμελούς επιτροπής τον Καθ. Αθανάσιο Κουρεμένο.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες (2004-σήμερα) συμμετείχε σε δεκάδες διεθνή συνέδρια, σε περισσότερες από 20 χώρες σε γνωστικά αντικείμενα των ευρύτερων κοινωνικών επιστημών, ως συμμετέχοντας αλλά και ως ομιλητής (Ντουμπρόβνικ, Άγκυρα κοκ). Πριν εστιάσει στο μάρκετινγκ ασχολήθηκε και με τη διοργάνωση συνεδρίων, (Opentourism, Σμύρνη 2011, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι 2017 κ.α.).

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησε ήταν “Επιχειρηματικότητα στην Ποτοποιία” το 2016, από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2015 παρακολούθησε το πρόγραμμα “Τέχνη 5: Θέατρο- Χορος” των Εξειδικευμένων προγραμμάτων για Απόφοιτους Ανώτατης Εκπαίδευσης με τίτλο “Ακαδημία Πλάτωνος” του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκδώσει ένα ιστορικό (Από τη Μήτιν στη Μήνιν, 2021) και δύο οικονομικά βιβλία (Χρέος, Πίστη και Κεφάλαιο Ά τόμος 2017 & ΄Β τόμος 2019, εκδόσεις Ανατολικός) και έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδόσεις για το ρόλο της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης. Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.