Βιογραφικό

Ο Θεμιστοκλής Παπαδημόπουλος ανάμεσα στο 2020 -2021 (Σεπτέμβριος) υπηρέτησε ως σύμβουλος στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη (2019-2021), με αντικείμενο εργασίας τα θέματα μάρκετινγκ εν μέσω της πανδημίας που έπληξε τον κλάδο.

Το 2019-2020 συνεργάστηκε ως εκπαιδευτής σε πρόγραμμα επιχειρηματικής επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού οργανισμού ALBA με τον διεθνή οργανισμό IRC. Απασχολείται ως στέλεχος μάρκετινγκ και πωλήσεων, κυρίως στο χώρο του τουρισμού, στον οποίο δραστηριοποιήθηκε πρώτη φορά το 2006 (στην εταιρεία xenia sa), στο αντικείμενο της έρευνας αγοράς.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Πριν το ΜΒΑ Τουρισμού, από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς το 2011 είχε συνεργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε τουριστικά projects, μεταξύ άλλων και με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας (για την ψηφιακή προώθηση του συγκεκριμένου προορισμού ήταν και η μεταπτυχιακή του εργασία). Από το 2017 συνεργασία του με το Σύλλογο Τουριστικών Καταστημάτων της Αθήνας τον οδήγησε στην ενασχόλησή του και με την προώθηση των τουριστικών επιχειρήσεων στην Πλάκα, με το Visitplaka.com. Στο κομμάτι της εκπαίδευσης η διοργάνωση των εκδηλώσεων Opentourism (από το 2010 σε Αθήνα, Ρέθυμνο, Σητεία, Άνδρος, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Θάσος κ.α.) δημιούργησαν μία online κοινότητα 15.000 μελών στο facebook, αρκετά χρήσιμη τον καιρό της πανδημίας για την ενημέρωση των επαγγελματιών. Συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προορισμών EDEN, αλλά και σε διάφορα άλλα, όπως το ADRION (Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανος, Αίγυπτος).

Το πρώτο του διεθνές σεμινάριο ήταν στα Χανιά το 2004, το International Institute for Political and Economic Studies, μια συνεργασία του The Fund for American Studies και του Georgetown και το πιο απομακρυσμένο γεωγραφικά ήταν στο Altai της Σιβηρίας το 2011. H Μεταπτυχιακή του εργασία (εδώ) στο ΜΒΑ Τουρισμού παραδόθηκε με βαθμό Άριστα το 2011. Η εργασία είχε ως αντικείμενο έρευνας την Ψηφιακή στρατηγική της Αρχαίας Ολυμπίας, με επιβλέποντα τον Καθ. Νικόλαο Γεωργόπουλο και μέλος της τριμελούς επιτροπής τον Καθ. Αθανάσιο Κουρεμένο.

Από την αποφοίτησή του και έπειτα συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον πρώην διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΜΒΑ Τουρισμού, Καθηγητή Εμμ. Κονδύλη στο διεθνές συμβουλευτικό γραφείο του, παρακολουθώντας παράλληλα εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Baruch College της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες (2004-σήμερα) συμμετείχε σε δεκάδες διεθνή συνέδρια, σε περισσότερες από 20 χώρες σε γνωστικά αντικείμενα των ευρύτερων κοινωνικών επιστημών, ως συμμετέχοντας αλλά και ως ομιλητής (Ντουμπρόβνικ, Άγκυρα κοκ). Πριν εστιάσει στο μάρκετινγκ ασχολήθηκε και με τη διοργάνωση συνεδρίων, (Opentourism, Σμύρνη 2011, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι 2017 κ.α.).

Το να είσαι μαθητής είναι κάτι που δεν τελειώνει ποτέ. Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησε ήταν “Επιχειρηματικότητα στην Ποτοποιία” το 2016, από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2015 παρακολούθησε το πρόγραμμα “Τέχνη 5: Θέατρο- Χορος” των Εξειδικευμένων προγραμμάτων για Απόφοιτους Ανώτατης Εκπαίδευσης με τίτλο “Ακαδημία Πλάτωνος” του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκδώσει ένα ιστορικό (Από τη Μήτιν στη Μήνιν, 2021) και δύο οικονομικά βιβλία (Χρέος, Πίστη και Κεφάλαιο Ά τόμος 2017 & ΄Β τόμος 2019, εκδόσεις Ανατολικός) και έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδόσεις για το ρόλο της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης. Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.