4: σεμινάριο για προορισμούς

Ολυμπία, παρουσίαση πλάνο στο δημαρχείο

Το τουριστικό βιογραφικό

Το πρώτο πρότζεκτ ήταν για την εταιρία xenia sa, στον τουρισμό, το 2005-2006. Τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά τότε, με τη ροή του χρήματος μετά το 2004 να συντηρεί τελείως διαφορετική ψυχολογία και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η συνεργασία συνεχίστηκε έως το 2008, όπου η αγορά κλυδωνίστηκε, με συνέπεια την αναβολή της 44ης xenia. Τα τουριστικά projects δεν σταμάτησαν έκτοτε, με ερευνητικά στην Πελοπόννησο, στη Ζάκυνθο, στη Φλώρινα, στην Καρδίτσα, έως το 2007, όπου υπηρέτησα τη θητεία μου στην Πολεμική Αεροπορία. Μετά το 2009 ακολούθησε η Αρχαία Ολυμπία, το ΜΒΑ Τουρισμού και το Opentourism, μία κοινότητα με άπειρο εύρος γνώσης και εκδηλώσεων: Κρήτη, Θάσος, Σποράδες, Καλαμάτα, Άνδρος, Θεσσαλονίκη και τόσοι άλλοι προορισμοί. Η ενασχόλησή μας μας έφερε τόσο κοντά και με το εξωτερικό καθώς συνεργαστήκαμε σε ευρωπαϊκά έργα σε Ιταλία, Λίβανο και Αίγυπτο. Ίσως έχω ξεχάσει και μερικά. Το όραμα για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου προορισμού παραμένει εδώ. Από το 2018 δημιουργήσαμε το visitplaka, μία προσπάθεια δική μας για την ανάδειξη της ιστορικής γειτονιάς- μιας πόλης- της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης.

Τα σεμινάρια 

Οι προορισμοί είναι τουριστικές ομάδες. Το 4ο βασικό σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες προορισμού που θέλουν να συνεργαστούν, με σκοπό το μετασχηματισμός της έως τώρα πορείας του προορισμού.

Εδώ ισχύουν οι θεωρητικοί άξονες του 1-2-3 σεμιναρίων, αλλά με διαφορετική κατεύθυνση:

  • SWOT προορισμού
  • Δημιουργία πλάνου προορισμού από επαγγελματίες
  • Action plan τριετίας- πενταετίας

Οι ελληνικοί προορισμοί αποτελούνται από μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις και αφήνουν την τύχη του προορισμού είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε στους ξένους tour operators- αν και μετά τον covid19 αυτό έχει τελειώσει. Θα πρέπει οι ίδιοι οι μέτοχοι του τουριστικού προϊόντος να πάρουν την τύχη του προορισμού τους στα χέρια τους και να τον οδηγήσουν στο μέλλον, στρατηγικά, με το εφόδιο της γνώσης.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ο,τιδήποτε και αν θέλετε να ρωτήσετε με χαρά να σας απαντήσουμε.